Negocieri printre gloanțe. Ucraina nu mai poate importa din UE echipamente de luptă pentru forțele speciale

Data publicării:
5304503295f9cf404c000000

În plus, şefa diplomaţiei europene a anunţat că Ucraina nu mai poate importa din UE echipamente de luptă şi protecţie pentru forţele speciale care intervin împotriva manifestanţilor. La Bruxelles, miniştrii de Externe ai UE se află şi acum într-o reuniune de urgenţă, iar la ea participă şi ministrul Titus Corlăţean.

În tot acest timp, la Kiev continuă negocierile politice pentru a pune capăt violenţelor. Miniştrii de Externe ai Franţei, Germaniei şi Poloniei vor rămâne şi mâine în capitala Ucrainei. Ei s-au întâlnit cu preşedintele Viktor Ianukovici şi au purtat din nou discuţii cu liderii opoziţiei. Potrivit Reuters, există şansa unui compromis mediat de oficialii europeni. În paralel, Rusia a anunţat că trimite un mesager la Kiev, pentru a lua parte la aceste negocieri.

Iniţial, cei trei reprezentanţi ai Uniunii Europene trebuiau să se întoarcă în această după amiază la Bruxellles unde îi aşteaptau ceilalţi miniştri de Externe ai UE pentru a discuta despre situaţia dramatică din Ucraina.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri