Negocierile din Belgia pentru acordul cu Canada au eșuat

Data actualizării: Data publicării:
Charles Michel - FB

Premierul belgian Charles Michel confirmă că Belgia nu a putut ajunge la consens pentru semnarea acordului de liber-schimb cu Canada. Semnarea acordului, prevăzută pentru joi, ar fi însemnat pentru români posibilitatea de călători fără vize în Canada din 2017. 

Charles Michel - FB

ACTUALIZARE.  L-am informat oficial pe Donald Tusk, președintele Consiliului European, că nu am ajuns la o înțelegere cu autoritățile regionale, le-a declarat premierul belgian reporterilor, după reuniunea pe care a avut-o cu liderii regiunilor din Belgia. 

Cu toate acestea, premierul belgian Charles Michel se declară dispus să dialogheze în continuare cu reprezentanții regiunii valone.
 
Premierul belgian consideră, totuși, că este prematur să se spună că acordul CETA a căzut.
 
UE dăduse Belgiei un ultimatum ca până luni să se pună de acord pe plan intern pentru semnarea sau nu a acordului comercial cu Ottawa.

Premierul belgian Charles Michel nu a reușit să ajungă la un acord cu autoritățile regionale la întâlnirea pe care a avut-o luni în încercarea de a debloca acordul de liber-schimb UE-Canada, a anunțat premierul regiunii Flandra. 

Liderii din Valonia își mențin opoziția față de acordul CETA, potrivit premierului flamand, Geert Bourgeois, citat de Reuters.

În aceste condiții, Uniunea Europeană probabil își va anula summitul de joi cu premierul Justin Trudeau, când era prevăzută semnarea acordului.
 
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri