Nehammer, în ședința PPE: Firmele austriece sunt „maltratate” în România. Acesta a spus că va prezenta Comisiei Europene „dovezile”

Data actualizării: Data publicării:
- Graz (Steiermark) 14.05.2022 - Heute hielt die Volkspartei ihren 40. ausserordentlichen Bundesparteitag in der Helmut
Cancelarul austriac Karl Nehammer. Foto: Profimedia Images

Cancelarul austriac Karl Nehammer a spus în ședința Popularilor Europeni că firmele austriece sunt „maltratate” în România, au declarat surse participante la discuții. Acesta a invocat problema migrației printre motivele neacceptării României în Schengen, dar a vorbit și despre situația companiilor care au activitate în țara noastră. Nehammer spune că i-au comunicat directori de companii anumite „presiuni” și că are dovezi pe care le va înainta și Comisiei Europene. În România activează mari companii austriece din domeniul bancar, al asigurărilor, pe piața carburanților sau pe piața lemnului.

După ședința liderilor PPE, europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat, la Digi24, că Nehammer a amenințat că va prezenta „dovezile” unor presupuse „presiuni” Comisiei Europene și președintei Ursula von der Leyen.

„A spus că companii austriece care sunt în România, în ultimul an de zile au suferit presiuni uriașe pentru a facilita un anumit vot. E absurd. Nimeni nu a făcut vreodată astfel de presiuni. A vorbit de presiuni pe parcursul anului 2022. A fost extrem de clar și de precis. Când l-am întrebat, a spus că „o să ofer dovezi autorităților statului dvs. pentru că au venit la mine directori de companii care se plâng de presiuni”. A spus că o să ofere aceste date Ursulei von der Leyen și Comisiei”, a declarat Rareș Bogdan.

„E inacceptabil să spui așa ceva. E incredibilă argumentația. Statul român nu face presiuni. Vreau să văd un singur CEO care se plânge de rele tratamente”, a precizat acesta.

Rareș Bogdan spune că discuția din ședința PPE a fost una tensionată: „A intrat foarte agresiv în discuție, vorbind de faptul că sunt bătuți copii austrieci de către imigranți din Afganistan sau din India, că sunt 10.000 de Indieni. I-am zis, ok, dar nu pe la noi au ajuns”.

În ședință, europarlamentarul Siegrfied Mureșan i-ar fi reproșat cancelarului austriac vizita acestuia la Moscova, imediat după începerea războiului din Ucraina.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri