Nicolas Sarkozy revine pe scena politică. Fostul preşedinte francez a anunţat că va candida la şefia partidului său

Data publicării:
sarkozy si hollande afp

Preşedinte al Franţei între 2007 şi 2012, Nicolas Sarkozy speră să revină în prim planul scenei politice franceze şi în centrul atenţiei electoratului. Potrivit analiştilor, câştigarea postului de lider al Uniunii pentru o Mişcare populară i-ar asigura lui Nicolas Sarkozy înscrierea în cursa electorală pentru Preşedinţia Franţei, în 2017.

„Sunt candidat la preşedinţia familiei mele politice. Voi propune să o transform de la bază, pentru a crea într-un interval de trei luni condiţiile pentru o nouă şi vastă adunare, care se va adresa tuturor francezilor”, a spus Nicolas Sarkozy.

Anunţul, făcut pe pagina sa de facebook, pune capăt mai multor luni de spreculaţii referitoare la posibila revenire pe scena politică a fostului preşedinte, după înfrângerea suferită în alegerile prezidenţiale din 2012, în faţa socialistului Francois Hollande.

Atunci, după o carieră de 30 de ani, el a anunţat că se retrage definitiv din politică. Anul acesta, Nicolas Sarkozy a fost reţinut de procurori timp de 15 ore, fiind cercetat pentru donaţiile primite în campania sa electorală din 2007.

A fost eliberat, dar nu a scăpat de punerea sub acuzare pentru corupţie şi trafic de influenţă. În ciuda acestor probleme, Nicolas Sarkozy pare decis să îşi încerce din nou şansa în politică.

„Iubesc prea mult Franţa, sunt pasionat de dezbaterea publică şi de viitorul compatrioţilor mei pentru a-i vedea condamnaţi să aleagă între spectacolul exasperant de astăzi şi perspectiva unei izolări fără ieşire”, a mai spus Nicolas Sarkozy.

În prezent, Nicolas Sarkozy este implicat în şase dosare juridice, iar unii analişti susţin că aceste probleme i-ar putea pune în pericol şansele la alegerile prezidenţiale de peste trei ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri