Nigel Farage: „Nu vreau să am vecini români”. Un interviu cu liderul formațiunii UKIP a creat controverse în Marea Britanie

Data publicării:
farage 1-1

Nigel Farage (foto) a declarat că îşi menţine un comentariu anterior potrivit căruia ar fi „îngrijorat” dacă alături de el s-ar muta nişte români. Liderul UKIP a invocat statisticile privind infracţiunile comise de români, informează Mediafax.

„Am fost întrebat dacă aş fi îngrijorat în cazul în care un grup de români s-ar muta lângă mine. Dacă trăieşti în Londra cred că ai fi” îngrijorat, i-a spus el moderatorului de la postul de radio LBC.

Politicianul a negat însă că alimentează extremismul împotriva imigranţilor, insistând: „Nu demonizez pe nimeni. Demonizez clasa politică ce a deschis uşa permiţând să se întâmple astfel de lucruri”.

Când jurnalistul James O'Brien l-a întrebat care ar fi diferenţa între românii care s-ar muta lângă el şi germani, referindu-se la faptul că soţia lui Nigel Farage este cetăţean german, politicianul a răspuns: „Ştiţi diferenţa”.

El a fost rugat să comenteze şi declaraţiile sale anterioare cu privire la faptul că nu îi place să audă vorbindu-se doar în limbi străine în trenurile din Londra, având în vedere că propria lui soţie vorbeşte în germană la telefon.

„Nu cred că vorbeşte în tren. Aceasta este ideea”, a răspuns N. Farage.

Directorul de comunicare al UKIP, Patrick O'Flynn, fost editorialist al Daily Express, a întrerupt interviul atunci când subiectul s-a îndreptat către fondurile cerute de la Bruxelles ca europarlamentar. 

Nigel Farage a ignorat intervenţia acestuia şi, potrivit angajaţilor LBC, O'Flynn a fost nevoit să îl scoată afară din studio.

Liderul UKIP a primit milioane de lire sterline din banii contribuabililor de când a devenit europarlamentar, în 1999. Recent, el este chestionat în legătură cu ce s-a întâmplat cu zeci de mii de lire sterline destinate administrării unui birou al partidului.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri