Nigel Farage vrea să încurajeze și alte țări să părăsească „Uniunea Europeană muribundă”

Data publicării:
nigel farage fb 2

Cred că ceea ce a făcut Marea Britanie a fost să deschidă ușa pentru sfârșitul uniunii politice (europene)”, a declarat Farage pentru jurnaliști la Strasbourg, el fiind membru al Parlamentului European din partea UKIP.

„Simt cu adevărat că rezultatul nostru oferă o rază de speranță mișcărilor pe întreg teritoriul UE. Nimic nu va mai fi ca înainte. Cred că acest proiect, proiectul Uniunii Europene, este acum muribund, a subliniat Nigel Farage, adăugând că se așteaptă la o nouă criză în zona euro în următoarele câteva luni.

„Voi lucra cu partidele și mișcările politice din restul Europei și care încearcă de asemenea să-și recapete independența”, a adăugat el.

Nigel Farage a anunțat luni că demisionează de la șefia UKIP, afirmând că el și-a atins scopul, cel de a obține votul pentru ieșirea Marii Britanii din UE, Brexitul. Cu toate acestea, el intenționează să rămână în Parlamentul European.

Demisia sa surprinzătoare a venit într-un moment de turbulență pe scena politică britanică. Premierul David Cameron și-a anunțat demisia după referendum din 23 iunie, urmare a eșecului campaniei sale pentru rămânerea Marii Britanii în UE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri