Noi dezvăluiri compromițătoare despre candidatul dreptei la alegerile din Franța

Data publicării:
francois fillon

Presa franceză continuă cu dezvăluirile potențial compromițătoare despre dreptei la alegerile prezidențiale, Francois Fillon. Le Journal de Dimanche, citat de Agerpres, a scris că politicianul ar fi primit cadou de la un „prieten generos” două costume în valoare de 13.000 de euro. 

francois fillon

Un apropiat al lui Francois Fillon ar fi semnat la data de 20 februarie un cec de 13.000 de euro pentru plata a două livrate de Arnys, societate producătoare de vestimentație de lux. 

„Am plătit la cererea lui Francois Fillon”, a declarat pentru Le Journal de Dimanche „prietenul generos” al candidatului dreptei la președinție.

Aceeași publicație susține că informația a fost confirmată și de persoane din anturajul lui Fillon, care însă ar fi apreciat că nu este nimic anormal în gestul său. În plus, înaintea plății celor 13.000 de euro, aceeași societate ar fi primit cash tot în contul unor produse cumpărate de Fillon suma de 35.500 de euro.

Purtătorul de cuvânt al lui Francois Fillon, Luc Chatel, a declarat după această ultimă acuzație că situația devine „insuportabilă” și că are loc o „campanie murdară” împotriva politicianului. 

Francois Fillon este convocat pentru miercuri în fața instanței în vederea unei posibile inculpări în ancheta privind presupusele locuri de muncă fictive pe care soția sa, Penelope, și cei doi copii ai săi le-ar fi avut în cadrul unor birouri parlamentare între anii 1998 și 2012, scandal izbucnit în urma unor dezvăluiri publicate de săptămânalul Le Canard Enchaîné.

Tot Le Journal de Dimanche a scris săptămâna trecută că François Fillon a primit în anul 2013 de la un om de afaceri un împrumut de 50.000 de euro, fără dobândă și pe care Fillon nu l-a trecut în declarația de patrimoniu.

Considerat inițial favorit al scrutinului prezidențial din aprilie-mai, Fillon nu mai are acum șanse nici să intre în turul doi, conform sondajelor, iar în urma scandalului „Penelopegate” mulți dintre colaboratorii săi l-au abandonat. Francois Fillon a anunțat că nu își va retrage candidatura, chiar dacă va fi inculpat, și a subliniat că „numai votul și nu o procedură judiciară poate decide cine va fi viitorul președinte” al Franței.

De asemenea, și candidata extremei drepte, Marine Le Pen, este cercetată de justiția franceză, în cazul ei acuzațiile făcând referire la publicarea pe Twitter, în anul 2015, a unor execuții comise de jihadiștii grupării Statul Islamic. La cererea justiției franceze, Parlamentul European i-a ridicat joi imunitatea parlamentară. Ea mai are un dosar penal, în care este acuzată că mai mulți asistenți ai europarlamentarilor din formațiunea sa, Frontului Național, angajați oficial la Parlamentul European și plătiți de această instituție au lucrat de fapt la partid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri