Noi incidente violente în Koln

Data publicării:
koln gara germania politie GettyImages-503606756

ACTUALIZARE 11.55: Jurnalista Alice Kuhnel de la Deustche Welle a explicat cum s-au resimțit noile incidente violente din Koln în Germania. 

„A trecut puțin timp de la incident ca să avem primele reacţii. Vă pot spune ce relatează presa în această dimineață. Există informații din partea poliției, care a anunțat că anchetează atacurile, pe care s-a ferit să le califice xenofobe. Se ştie ca un grup constituit pe Facebook format din rockeri, huligani și bodyguards au decis „să iasă la vânătoare de oameni și să cureţe aşa cum ar trebui oraşul". Primele incidente s-au întâmplat în jurul orei 18.40, în apropierea Domului din Koln, când 20 de persoane au atacat șase pakistanezi. 20 de minute mai târziu a fost atacat și un cetățean sirian, care a suferit răni ușoare”, a povestit Alice Kuhnel. 

De asemenea, jurnalista a precizat că poliția din Koln a decis, anterior atacurilor, să suplimenteze patrulele stradale. 

„Poliția din Koln era informată și decisese să suplimenteze patrulele stradale. Peste 100 de persoane au fost controlate în cursul după-amiezii și serii de ieri”, a spus jurnalista. 

Referitor la conferința de presă a ministrului de Interne, jurnalista a precizat că un subiect care ar putea fi abordat este cel al radicalizării populației din Germania. 

 „Subiecte concrete nu sunt, deşi teme ar fi destule. El ar putea vorbi despre radicalizarea populaţiei din Germania. Sâmbătă a avut loc o demonstraţie a grupului împotriva islamizării Germaniei, unde au participat circa 1.700 de persoane și unde forţele de poliție au fost nevoite să intervină puternic cu tunuri de apă, pentru că fuseseră atacate de demonstranţi. Şi acolo au fost operate reţineri. Circa 15 persoane au fost reținute. În Germania, ministrul de Interne ar avea multe de făcut și de decis în aceste zile, pentru că tensiunile se amplifică”, a subliniat jurnalista.


20 de bărbați au agresat cinci pakistanezi în apropiere de gara din oraș. Două dintre victime au fost rănite ușor și duse la spital.

De asemenea, tot duminică seară, a mai avut loc un atac asupra unui cetățean sirian de 39 de ani. Bărbatul a fost atacat de un grup de cinci persoane.

Poliția a deschis o anchetă, dar nu poate să confirme dacă atacurile au fost motivate rasial.

Nu este clar nici dacă cele două atacuri au legătură între ele.

Un tabloid din Koln a scris că pe Facebook s-au format grupuri de motocicliști și huligani care au ințiat „operațiuni de curățare a orașului”. Informația nu a fost confirmată de poliția din Koln.

Aceste informații au apărut în contextul în care astăzi este așteptat un raport detaliat asupra violențelor din noaptea de Revelion. Peste 500 de plângeri au fost depuse până acum de femei, dintre care 40 % sunt pentru agresiuni sexuale.

Citiți și: 

Protest la Koln faţă de agresiunile în masă. A. Merkel promite schimbarea legilor privind dreptul la azil
Scandalul agresiunilor sexuale din Koln ia amploare. Şeful poliţiei demis, Slovacia cere summit UE extraordinar
Ministrul german al justiției: Violențele de la Koln împotriva femeilor au fost probabil planificate
KOLN - atacul de Revelion al celor 1000 de tineri. Politolog: Şeful Poliţiei a vorbit despre o dimensiune nouă în crima organizată
Raport al poliției germane: La Koln, situaţia din noaptea de Revelion a fost „haotică şi ruşinoasă”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri