Noi informații despre tânărul rom linșat în Franța. Folosea o identitate falsă și fugise de la un centru psihiatric din România

Data publicării:
TAbara romi franta - jjd

sursa foto: journal du dimanche

Tânărul a venit în Franța în 2013, unde și-a spus „Darius”. Este originar din Oradea și se numește în realitate Gheorghe Franzu C. Are 17 ani. A venit în Franța după ce a fugit dintr-un „centru psihiatric” unde fusese internat în România, susține Journal du Dimanche. S-a alăturat în Franța familiei mătușii lui, instalată într-o tabără improvizată la marginea unui drum național care face legătura între Paris și Calais, mai scrie publicația franceză.

Pe de altă parte, jurnaliștii de la TF1 au încercat să facă o reconstituire a faptelor. Cu nouă zile înainte de a fi bătut cu bestialitate, adolescentul ar fi fost reţinut de forţele de ordine după ce a încercat să fure un televizor.

Un grup de tineri ar fi venit apoi în tabără pentru a recupera ceea ce furase. După ce locuitorii taberei au refuzat să-l predea pe băiat, grupul a ameninţat: „Vom veni după el". Potrivit unor martori citaţi de postul de televiziune TF1, agresorii – circa 20 - au revenit în tabăra de romi înarmaţi cu arme automate, bâte şi săbii. Tânărul a încercat să fugă, dar agresorii au încercuit tabăra, l-au prins, l-au băgat într-o mașină şi l-au dus într-un loc necunoscut.

Principalul post francez de televiziune susţine că răpitorii ar fi cerut familiei tânărului o răscumpărare, iniţial de 15 mii de euro pentru ca apoi suma să scadă la 5 mii de euro. Mama tânărului - potrivit TF1, ar fi vorba de părinți adoptivi - i-ar fi cerut proprietarului român al unui garaj din vecinătate să o ajute şi să negocieze cu răpitorii. „Le vom da tot ce a furat Darius", a promis ea.

Adolescentul a fost găsit ulterior inconştient într-un cărucior de cumpărături.

Ancheta se anunţă dificlă, deoarece principalii martori refuză să colaboreze, de frica represaliilor, potrivit TF1.

Tânărul se afla, duminică, în continuare, între viaţă şi moarte. Însă avocata familiei a declarat pentru Le Journal du Dimanche că există o „primă mică veste bună", şi anume starea tânărului înregistrează o uşoară ameliorare. Medicii i-ar fi redus doza de sedativ care-l menţine într-o comă indusă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri