Noi reguli pentru zborul cu avionul în Europa. Până la 600 de euro despăgubiri în cazul anulării cursei

Data publicării:
despagubiri

Parlamentul European a aprobat miercuri un nou set de reguli pentru companiile aeriene. În primul rând, dacă zborul este anulat, pasagerii au dreptul la despăgubiri cuprinse între 250 şi 600 de euro. Parlamentul şi Comisia Europeană nu au căzut însă de acord asupra întârzierii.

Discuţiile din Parlamentul European s-au îndreptat către varianta în care depăgubirile ar trebui să vină după trei ore de aşteptare în aeroport. Comisia Europeană spune însă că interesul pasagerului este să ajungă la destinaţie, aşa că despăgubirile ar trebui să fie acordate după cinci ore, timp suficient pentru ca operatorii de zbor să îşi repare avionul sau să rezolve problema care a provocat întârzierea.

În acelaşi timp, companiile aeriene vor fi obligate să explice în cel mult 30 de minute de ce nu a decolat la timp avionul.

Dacă întârzierea durează mai mult de două ore, companiile aeriene vor fi obligate să le aducă pasagerilor mâncare şi apă în sala de aşteptare. În plus, vor fi obligate să rezolve orice contestaţie la cel mult două luni de la depunerea ei şi nu vor mai putea să îi taxeze suplimentar pe pasagerii care îşi scriu greşit numele pe biletele de îmbarcare.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri