Noi violențe în estul Ucrainei. Două blocuri de locuinţe au fost avariate în luptele dintre separatişti şi armată

Data publicării:
bloc distrus donetk

Centrul oraşului Doneţk a fost din nou scena unor confruntări violente între separatiştii pro ruşi şi militarii ucraineni, care încearcă să recapete controlul asupra zonelor ocupate de rebeli. Civilii sunt însă cei care au cel mai mult de suferit. Două clădiri de apartamente au fost grav avariate în timpul unei confruntări între cele două tabere.

Eram acasă şi deodată s-a auzit un zgomot puternic şi am luat-o la fugă. Ne-am întrebat ce s-a întâmplat”, a povestit un locatar.

„Nu ştiu, se pare că nu. O doamnă cu dizabilităţi locuieşte la etajul cinci, nu ştiu dacă a reuşit să iasă”, a spus un alt locatar.

De ce trebuie să sufere copiii noştri? De ce trebuie să treacă copiii noştri prin aşa ceva? De ce să fie distruse casele noastre?”, a spus alt locatar.

Localnicii spun că se gândesc să părăsească zona, de teamă că violenţele se vor intensifica.

Autorităţile locale au anunţat că, doar în cursul zilei de luni, în oraşul Horlivka, 17 oameni au fost ucişi în confruntări, printre aceştia, şi copii. Alţi cinci civili au murit în Lugansk, după ce un cămin de bătrîni a fost lovit de gloanţele trase de armată şi separatişti. Potrivit Naţiunilor Unite, peste 100. 000 de oameni au fugit deja din estul Ucrainei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri