Norvegia urmărește cu atenție România. Statul de drept, pe agendă

Data publicării:
norvegia

Norvegia încă mai are încredere în România, ba chiar ne ajută şi cu bani. Asta nu înseamnă însă că închide ochii la problemele pe care ţara noastră le are cu statul de drept şi lupta împotriva coruptiei. Ministrul de externe al Norvegiei a vorbit în exclusivitate pentru Digi24.

Cristina Cileacu: Înainte de vizita dvs. în România, bineînţeles v-aţi pregătit, deci ştiţi despre problemele interne ale ţării noastre. Suntem încă un partener de încredere în ochii Norvegiei?

Ine Eriksen Soreide, ministrul de externe al Norvegiei: Categoric şi cred că ceea ce vedem, când avem discuţii aici sau cum vom avea în restul săptămânii la nivel NATO, vedem analize similare la multe dintre subiectele pe care le avem pe agenda noastră în acest moment. Şi cred de asemenea că nu împărtăşim doar analizele, dar aş spune că şi punctele noastre de echilibru sunt destul de asemănătoare, cea ce nu este în cazul altor ţări. Acest lucru îmi dă multă încredere pentru cooperarea continuă. În ultimii 10 ani, cooperarea noastră a devenit mai puternică şi mai adâncă şi datorită granturilor norvegiene, România este al doilea cel mai mare beneficiar, aproape 500 de milioane de euro, pentru perioada 2014-2021. Dar am discutat despre un lucru care este foarte sus pe agenda noastră, adică chestiunile legate de statul de drept, chestiunile legate de lupta împotriva corupţiei şi alte lucruri asemănătoare pe care le subliniem în cazul multor ţări, deci am discutat aplicat şi despre aceste lucruri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri