Noul cuib de spioni al Europei

Data publicării:
bxl

Bruxellesul, capitala Belgiei, e considerat noul cuib de spioni al Europei. Oraşul a devenit ţinta activităţilor de spionaj, din cauza rolului important pe care îl joacă în politicile europene şi nu numai.

Cel mai recent caz e legat de suspiciunile potrivit cărora Marea Britanie i-ar spiona pe oficialii din Belgia pentru a intra în posesia unor date sensisbile care i-ar putea ajuta în contextul negocierilor care au loc pe tema unui eventual acord privind BREXIT.

Dar britanicii nu sunt singurii care ar putea avea interes în a şti tot ce mişcă. Bruxellesul este o ţintă pentru spioni, pentru că găzduieşte atât instituţiile-cheie ale Uniunii Europene, cât şi sediul NATO. Americanii, ruşii, chinezii sunt direct interesaţi în a cunoaşte dedesubturile şi discuţiile din spatele uşilor închise.

Pentru alte agenţii secrete de informaţii din Africa sau Orientul Mijlociu, capitala Belgiei e importantă pentru că acolo locuieşte o comunitate mare de expaţi, care pot influenţa politicile de la ei din ţară.

În anii trecuţi, Viena şi Berlin erau considerate ţinte pentru spioni. Între timp, au fost detronate de Bruxelles.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri