Sari la conținut

„Nu vreau vecini români”. Nigel Farage le cere scuze românilor, apoi îi atacă din nou

În weekend, Nigel Farage a declarat pentru un post de radio că nu vrea vecini români. După ce declaraţiile sale au stârnit un val de critici în Marea Britanie, Nigel Farage se scuză şi pune declaraţiile catalogate de mulţi drept rasiste pe seama oboselii.

Totuși, după numai câteva ore, europarlamentarul a publicat o scrisoare deschisă în care spune că Marea Britanie „nu ar trebui să fie cu România într-o uniune politică, lăsând ușa deschisă pentru cetățenii ei” și cere din nou ieșirea Regatului Unit din UE. Astfel, spune el, ar putea fi eliberate permise de muncă și făcute verificările necesare pentru românii care vor să meargă în Marea Britanie.

Nigel Farage este recunoscut la nivel european pentru retorica sa anti-imigraţie şi pentru faptul că pledează pentru scoaterea Marii Britanii din Uniunea Europeană. El vrea sa candideze pentru un nou mandat de europarlamentar la scrutinul de săptămâna aceasta, iar partidul său, deşi considerat ca fiind unul rasist, este pe primul loc în ceea ce priveşte intenţiile de vot ale britanicilor la alegerile europarlamentare din 22 mai.