Număr record de acţiuni antisemite în Marea Britanie

Data actualizării: Data publicării:
londra
Foto: Guliver/GettyImages

Un număr record a acţiuni antisemite s-au înregistrat în Marea Britanie în primul semestru al anului 2017, a avertizat o asociaţie de apărare a drepturilor comunităţii evreieşti din Regatul Unit, Community Security Trust (CST), citată de AFP.

londra
Foto: Guliver/GettyImages

Asociaţia a înregistrat 767 de acţiuni antisemite în perioada ianuarie0iunie 2017 - o creştere cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Antisemitismul are un impact în creştere asupra vieţii evreilor britanici. Ura şi furia care se ascund în spate sunt în curs de extindere”, a declarat într-un comunicat David Delew, directorul general al CST.

Cele mai frecvente incidente au fost reprezentate de injurii, însă asociaţia a înregistrat şi 80 de agresiuni fizice. De asemenea, s-au înregistrat 51 de distrugeri de bunuri.

Peste 140 de acte antisemite s-au înregistrat pe reţelele de socializare, a precizat asociaţia, subliniind că numărul real este, probabil, mult mai mare.

Aproape trei sferturi dintre incidente s-au produs la Londra şi Manchester, unde trăiesc două dintre cele mai mari comunităţi evreieşti din Marea Britanie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri