Numele pe care l-ar putea primi bebelușul regal

Data publicării:
The Duke & Duchess Of Cambridge Depart The Lindo Wing With Their New Son
Foto: Gulliver/Getty Images

Alegerea unui nume de prinţ e misiune grea. O lume întreagă aşteaptă cu sufletul la gură să afle cum îl cheamă pe cel de-al şaselea strănepot al Reginei Elisabeta a II-a.

The Duke & Duchess Of Cambridge Depart The Lindo Wing With Their New Son
Foto: Gulliver/Getty Images

Alegerea numelui este una dintre cele mai grele misiuni pentru părinţi. Cu atât mai mult cu cât în acest caz, părinţii sunt membrii familiei regale britanice, iar numele ales ar putea fi peste ani cel al regelui. Pentru că miza este aşa mare şi interesul este pe măsură, nu e de mirare că se pariază pe cum îl va chema pe micul prinţ.

Trebuie să fie prenume cu rezonanţă istorică, de care să se lege momente simbolice ale monarhiei britanice. Fratele mai mare, prinţul George, are trei prenume care amintesc de 10 dintre regii Regatului Unit, iar sora Charlotte poartă numele străbunicii sale - Elisabeta şi numele bunicii paterne - Diana.

Sunt cinci prenume favorite la casele de pariuri Arthur, Albert, Philip, Frederick şi James. Există şi posibilitatea ca la al treilea copil, ducii de Cambridge să mai renunţe la cutume şi să-şi boteze fiul şi după o rudă din partea mamei sau, de ce nu, să aleagă din numele populare printre britanicii de rând. Istoricii sunt însă sceptici că vom avea un prinţ Liam, Logan sau Oliver.

The Duke & Duchess Of Cambridge Depart The Lindo Wing With Their New Son
Foto: Gulliver/Getty Images

Să nu uităm că bebeluşul intră în succesiunea la tronul britanic. Ce-i drept e abia al cincilea. Îi are înaintea sa pe prinţul moştenitor Charles, bunicul său şi fiul reginei Elisabeta a doua, pe tatăl său William şi, desigur, pe fraţii mai mari, prinţul George şi prinţesa Charlotte.

Un alt subiect care a stârnit dezbateri a fost apariţia impecabilă a ducesei de Cambridge pe trepele maternităţii. Iată numai câteva dintre titlurile din presa străină. "Ducesa pe tocuri, gata pentru o şedinţă foto, la numai 7 ore după naştere", scrie Mirror, apariţie miraculoasă, titrează Daily Mail şi incredibilă, scrie People. Dacă ne uităm strict la vestimentaţie, machiaj şi coafură, Kate arată impecabil datorită unei armate de asistenţi care se mobilizează de cum medicii îşi încheie misiunea. Ţinutele sunt alese atent, mereu cu referinţe la familia regală, părul aranjat cât mai natural, machiajul cât mai simplu.

Dacă vorbim despre forma fizică de invidiat, secretul e o combinaţie între o dietă echilibrată, exerciţii şi tehnici de relaxare. Ducesa n-a zăbovit prea mult în spital după niciuna dintre naşteri. Cu prinţul George, primul ei copil a stat o noapte sub observaţie, cu Charlotte a plecat după 10 ore, iar acum după numai şapte. Dacă ar fi să privim în statisticile europene, vom vedea că britanicele stau cam două zile şi jumătate în spital după naştere, mai puţin decât femeile din Germania, România şi Croaţia. O explicaţie pentru externarea rapidă a ducesei este şi interesul media exagerat care bulversează activitatea maternităţii şi reprezintă un stres suplimentar pentru celelalte mămici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri