O femeie a lansat o alertă falsă cu bombă pe aeroportul din Geneva pentru că nu voia ca soțul ei să plece

Data publicării:
aeroport geneva-1

„Ieri (marţi – n.r.) seară, o femeie a sunat la serviciile vamale elveţiene de la aeroportul Geneva. Ea a spus că astăzi (miercuri – n.r.), o persoană care are o bombă va fi în sectorul francez al aeroportului”, a anunţat Parchetul din Geneva, potrivit Reuters, citat de News.ro.

Autorităţile elveţiene au identificat numărul ca fiind din Annecy (Franţa), localitate aflată la circa 45 de kilometri distanţă de Geneva. Poliţia franceză a descins la adresă.

„(Ofiţerii – n.r.) au găsit o femeie care a recunoscut că a dat telefon şi a explicat că vrea să îşi împiedice astfel soţul să plece”, se arată în comunicat.

Autorităţile au deschis o procedură penală împotriva femeii.

Ameninţarea a dus la o sporire impresionantă a măsurilor de securitate de pe aeroport. Ofiţeri înarmaţi cu mitraliere au patrulat zona, iar maşinile care se apropiau erau oprite şi verificate, astfel că pasagerii au întârziat.

Majoritatea intrărilor în aeroport au fost închise, iar fluxul de pasageri a fost direcţionat pe numai câteva uşi, unde poliţişti înarmaţi au verificat din nou documentele de identitate.

Atacurile teroriste și alertele din ultima vreme au pus Europa pe jar. Marea Britanie se teme de un atac terorist. Serviciile de securitate din arhipelag au anunţat că menţin nivelul de alertă la gradul „sever”, ceea ce înseamnă că un atac poate avea loc oricând. Autorităţile britanice au sporit măsurile de securitate în locurile publice, inclusiv in preajma lăcaşurilor de cult. Oamenilor li se recomandă să fie vigilenţi şi să anunţe orice li se pare suspect. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri