O greşeală cu profit de 10 milioane de euro

Data publicării:
euro bancnote teancuri bani crop

Un trader novice din Franţa a făcut un profit de 10 milioane de euro, în încercarea de a-şi repara o greşeală. S-a jucat, fără să ştie, cu deschiderea unor poziţii cu sume uriaşe, crezând că platforma pe care tranzacţiona era una de teste.

După ce a absolvit unele cursuri de brokeraj, traderul a mers acasă şi a crezut că exersează modul în care se fac tranzacţiile pe o platformă demo. A deschis expuneri de 1 miliard de euro şi a înregistrat pierderi de 1 milion de euro. Apoi a realizat şocat că platforma de tranzacţionare este reală şi a decis să meargă mai departe pentru a-şi recupera banii.

A deschis noi poziţii în valoare de peste 4 miliarde de euro şi a început să tranzacţioneze pe bursele americane şi europene. Aşa a reuşit nu numai să-şi recupereze pierderile, ci chiar să ajungă să facă un profit de 10 milioane de euro.

Compania susţine, însă, că traderul nu poate păstra acest profit, pentru că nu avea niciun contract în vigoare, iar toate tranzacţiile au fost anulate. Traderul ar vrea acum să se adreseze instanţei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri