Sari la conținut

O luare de ostatici într-un birou poștal din Franța s-a încheiat fără vărsare de sânge

ACTUALIZARE 15:55 Luarea de ostatici s-a încheiat fără vărsare de sânge. Autorul luării de ostatici este în custodia poliției. El are probleme psihice.


Luarea de ostatici a început în jurul orei locale 13:00 (14:00, ora României). Un bărbat s-a baricadat în biroul poștal având o armă de război, potrivit unor surse. 

Un elicopter al Securității civile survolează în prezent zona, unde a fost instituit un vast perimetru de securitate. 

Marcela Feraru, jurnalist român în Franța, a declarat la Digi24 că, din câte se pare, nu este un act terorist, ci e mai degrabă opera unei persoane care are o decepție în dragoste.

Anterior, un alt incident se desfășurase la Reims, oraș în care poliția îi căuta săptămâna trecută pe suspecții din atacul terorist de la „Charlie Hebdo”.

Bărbat înarmat arestat la Reims

Un bărbat bine înarmat s-a baricadat, vineri, în apartamentul său din Reims. Forțele de securitate au fost trimise imediat pentru a-l imobiliza. Circulația a fost interzisă pe un întreg bulevard și pe toate străzile din jur, iar poliția și jandarmii au venit imediat la fața locului.

Bărbatul nu luase niciun ostatic, iar intervenția s-a încheiat în jurul orei 12.30 odată cu arestarea suspectului. Nu a fost tras niciun foc de armă.

Din precauție, două școli care se aflau în cartier fuseseră izolate. Totul s-a încheiat însă cu bine.