Video O lună de proteste anti-guvern în capitala Bulgariei. Manifestanții au aruncat cu ouă și roșii în sediul executivului

Data actualizării: Data publicării:
manifestanți la proteste din sofia
Manifestanți anti-guvern cer demisia premierului Boyko Borisov. Foto: captură video

Centrul capitalei bulgare, Sofia, a fost plin de demonstranți care au aruncat cu ouă și roșii în sediul guvernului și au cerut demisia premierului. Boyko Borisov este acuzat că a slăbit statul în beneficiul unor afaceri influenți și controversați.

“Demisia!” și “Mafia!” au strigat manifestanții.

A fost a 30-a noapte consecutivă de proteste în Bulgaria. Oamenii au blocat mai multe puncte importante din Sofia și au amplasat corturi în piața centrală a Sofiei, acolo unde sunt clădirile principalelor instituții de stat.

Protestatarii au blocat din nou drumurile, au ocupat mobilier stradal şi containere de gunoi, la trei intersecţii importante care fuseseră anterior deblocate de poliţie, potrivit Agerpres.

Traficul a fost obstrucţionat de tabere ilegale ale protestatarilor care au blocat drumuri, iar sute de locuitori s-au plâns de aceste blocaje care durează de câteva săptămâni.

Poliţia a înlăturat blocaje similare în oraşele Varna şi Plovdiv, precum şi un blocaj de pe o autostradă din sudul ţării.

"Dacă ei (poliţia) ne evacuează (taberele de corturi), le vom amplasa din nou", a declarat un protestatar la postul de televiziune bTV din Sofia. "Este ca jocul de-a şorecele şi pisica", a adăugat un altul.

Premierul Boyko Borisov este acuzat că a slăbit statul în beneficiul unor afaceriști influenți și controversați. El s-a oferit să-și dea demisia, ca să calmeze spiritele, dar cu condiția ca actuala coaliție de guvernare să meargă mai departe. Sprijinul pentru actuala putere s-a prăbușit sub 15%.

Bulgaria este cea mai săracă țară din UE și una dintre cele mai corupte.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri