Sari la conținut

O mașină a intrat într-un grup de militari, pe străzile din Paris. Poliția a arestat un suspect

Alertă de securitate, miercuri dimineață, într-o suburbie din capitala Franței.

UPDATE: Poliţia a arestat un bărbat pe o autostradă, la nord de Paris, în cadrul operaţiunii de căutare a şoferului care a intrat cu un BMW de culoare închisă în militari, au declarat miercuri oficiali francezi pentru The Associated Press.

Doi oficiali au apreciat însă că este prea devreme să se spună cu siguranţă dacă bărbatul arestat este şoferul care a intrat miercuri cu un autoturism marca BMW în militari din cadrul Operaţiunii Sentinelle, la Levallois.

Şase militari au fost răniţi în acest atac.

Potrivit unuia dintre oficialii citaţi, bărbatul arestat era violent, iar poliţia a deschis focul asupra suspectului.

Celălalt oficial a precizat că arestarea a avut loc pe autostrada A 16, după ce a fost oprit de poliţişti care opreau maşini în căutarea autorului atacului.


O mașină a intrat în plin într-un grup de militari. Șase dintre ei sunt răniți, doi dintre ei grav răniți.

Incidentul a avut loc în districtul Levallois Perret. Poliția a desfășurat o acțiunea de amploare și caută în aceste momente atacatorul, el fugind de la locul accidentului.

Militarii ieşeau din cazarmă, în Piaţa Verdun, în jurul orei locale 8.15 (9.15 ora României), când au fost loviţi. Ei erau desfăşuraţi în cadrul operaţiunii Sentinelle, lansată în ianuarie 2015, după atacul de la Charlie Hebdo. În cadrul operaţiunii, 10.000 de militari, dintre care 3.000 în rezervă, sunt desfăşuraţi pentru teritoriul Franţei.

Primarul din suburbia Parisului Levallois-Perret afirmă că a fost vorba de un atac planificat, deoarece vehiculul îi aştepta pe soldaţi.

„Fără îndoială, a fost un act deliberat (…), acest vehicul îi aştepta”, a adăugat primarul Patrick Balkany, vorbind de „o agresiune odioasă”.

Mai exact, vehiculul staţiona pe contrasens, pe o alee mărginită de imobile, pentru a aştepta ieşirea militarilor din Regimentul 35 de Infanterie.

„BMW-ul a accelerat foarte tare, în momentul în care au ieşit. S-a întâmplat în centrul oraşului. S-a întâmplat foarte repede”, a subliniat edilul.