Sari la conținut

O mașină a intrat intenționat într-o pizzerie de lângă Paris. Un mort și șapte răniți

O mașină a intrat intenționat în oamenii aflați pe terasa unei pizzerii din apropiere de Paris. O fată de 13 ani a fost ucisă și 7 persoane au fost rănite.

ACTUALIZARE. Nou bilanț furnizat de autorități: o adolescentă a murit și șapte persoane au fost rănite. Cinci dintre răniți sunt în stare gravă.

ACTUALIZARE. Suspectul a fost interogat de polițiști, iar aceștia spun că nu este vorba despre un atac terorist. Bărbatul spune că a vrut să se sinucidă.

ACTUALIZARE. Presa franceză vine cu un nou bilanț: un mort și cinci răniți.


Atacatorul a fost arestat, potrivit BFMTV.

Postul de televiziune relatează că o fetiță și-a pierdut viața în acest incident. Informația nu a fost însă confirmată.

De asemenea, cinci dintre răniți ar fi în stare gravă.

Poliția franceză a anunțat pe Twitter că desfășoară o operațiune la Seine et Marne, unde a avut loc incidentul, dar nu a făcut alte precizări.

Incidente asemănătoare au avut loc recent în Franța.

Pe 9 august, o maşină a intrat într-un grup de soldaţi chiar înainte ca aceştia să plece într-o misiune de patrulare. Un atac plănuit, spun autorităţile. Şoferul a fost prins abia după 5 ore, pe o autostradă. Se pare că e vorba de un bărbat de 37 de ani, care se află ilegal în Franţa.

În weekendul dinainte aatacului asupra militarilor, un bărbat a încercat să atace cu un cuţit un soldat care patrula lângă Turnul Eiffel. Incidentul este anchetat ca unul terorist, deși suspectul a fost trimis la un spital de psihiatrie.

Franţa este de aproape doi ani în stare de urgenţă după atentatele teroriste care au lăsat în urmă 239 de morţi şi sute de răniţi.