O nouă alertă cu bombă la bordul unui avion Turkish Airlines

Data publicării:
turkish-airlines-1

Aeronava avea 151 de pasageri, decolase de pe cel mai mare aeroport din Istanbul şi se îndrepta către oraşul elveţian Basel. Alarma a fost dată după ce unul dintre membrii echipajului a găsit în toaletă un bileţel, pe care era scris cuvântul „bombă”. Într-un mod de operare similar, în urmă cu trei săptămâni un alt avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la Casablanca. Apoi, la câteva zile, o altă alertă falsă cu bombă a vizat un avion al Turkish Airlines.

Un alt avion al companiei Turkish Airlines, care se îndrepta spre Japonia, a revenit la 29 martie pe Aeroportul Ataturk din Istanbul după găsirea unui bilet pe care scria "C4 Kargo" (o referire la un explozibil plastic).

Cursa care s-a întors din drum vineri efectua zborul inaugural al aeronavei, iar căpitanul a decis imediat să revină la Istanbul.

Pasagerii urmează să fie evacuaţi, iar echipele de genişti vor verifica aparatul de zbor, pentru a vedea dacă la bord există un dispozitiv exploziv. 

Turkish Airlines este una dintre cele mai profitabile companii aeriene. În 2014, veniturile din vânzări au crescut cu 13 la sută comparativ cu anul precedent, ajungând la 11 miliarde de dolari, în timp ce profitul net s-a dublat, ridicându-se la 845 de milioane de dolari, potrivit datelor oficiale. Timp de patru ani consecutiv a obținut titlul de „Best Airline in Europe”. Compania numără 43.000 de angajați în întreaga lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri