O prezentare de modă ieşită din tipare, la Paris, în contextul unui nou proiect de lege privind greutatea fotomodelelor

Data publicării:
fatwalk

Parisul este una dintre capitalele mondiale ale modei, dar o asemenea prezentare nu întâlneşti prea des pe malurile Senei. Se numeşte Pulp Fashion Week şi este evenimentul unde modelele plinuţe sunt vedetele defilărilor de modă.

„A fost un adevărat spectacol în ultimii doi ani, dar acum evenimentul este mult mai mare, mai important. Toată lumea e diferită, de aceea totul e uimitor”, a spus Clementine Desseaux, fotomodel.

Manechinele au purtat creaţii ale mai multor case de modă din Franţa si au defilat în rochii de seară, dar şi în lenjerie intimă. Totul, în contextul în care guvernul de la Paris a anunţat că va sprijini un proiect de lege care va aduce în faţa justiţiei firmele ce acceptă să lucreze cu tinere anorexice.

Cred că este o decizie bună. Trebuie să le luăm apărarea acestor modele foarte slabe, fiindcă nu au de ales. Lucrează pentru creatori de modă care le cer lucruri imposibile. Sănătatea este mai importantă decât orice altceva”, a spus Blanche Kazi, organizator.

Proiectul de lege prevede verificări periodice ale greutăţii fotomodelelor. Dacă va fi aprobat, acestea vor fi obligate să prezinte o adeverinţă medicală care să dovedească faptul că, la o înălţime de 175 de centimetri, cântăresc cel puţin 55 de kilograme. Noua lege prevede şi amenzi de până la 75.000 de euro pentru casele de modă şi agenţiile care nu ţin cont de aceste adeverinţe medicale. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri