O televiziune din Rusia a încercat să mituiască tineri din Suedia pentru a simula proteste violente

Data publicării:
rinkeby - foto the local

Mai mulți tineri dintr-un cartier din Stockholm, populat în mare parte de imigranți, au declarat pentru un post danez de radio că reprezentanții unei televiziuni din Rusia le-ar fi oferit bani pentru a simula proteste violente, informează TheLocal.se.

rinkeby - foto the local
Foto: TheLocal.se

Au venit la noi și au spus că vor să vadă „acțiune”. Au vrut să ne dea câte 400 de coroane pentru fiecare dintre noi”, a declarat Mohamed, unul dintre tinerii abordați de televiziunea din Rusia, pentru postul de radio Radio24syv. El a spus că nu știe ce post de televiziune reprezentau, dar că s-au prezentat ca jurnaliști ruși și că vorbeau „într-o limbă ce suna a rusă”.

În timp ce vorbeam cu ei a venit poliția. Noi nu am vrut să facem nimic din toate astea, dar când a venit poliția jurnaliștii ruși au spus că noi am fost cei care au spus că le-ar arăta „acțiune” pentru 400 de coroane fiecare”, a mai spus tânărul Mohamed.

Tinerii spun că întâlnirea a avut loc în data de 22 februarie, la două zile după ce o revoltă violentă a izbucnit la scurt timp după arestarea unui traficant de droguri. Ciocnirile au izbucnit când un echipaj de poliție a arestat o persoană, iar un grup de oameni a început să arunce cu pietre în forțele de ordine. De asemenea, persoane neidentificate, unele cu măști pe față, au incendiat mașini și au distrus magazine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri