O trupă de elită din Rusia este formată numai din frați gemeni

Data publicării:
soldati gemeni

Primul detaşament de luptători gemeni se antrenează intens în sudul Rusiei. Agenţii fac parte din structura numită OMON, adică Detaşamentul Mobil pentru Operaţiuni Speciale, unitate subordonată ministerului de interne. Gemenii spun că se simt în perfectă siguranţă alături de cei alături de care au crescut.

„El este fratele meu, am încredere deplină în el, ştiu că mă va ajuta şi mă va proteja mereu, nu am niciun dubiu”, spune Pavel Sevryukov, agent OMON.

El este dragul meu frate, pe care îl simt mereu lângă mine”, adaugă Nikolai Matsina, agent OMON.

Dincolo de sentimentele fraterne, autorităţile din Rusia susţin că trupele formate exclusiv din gemeni sunt mult mai eficiente: luptătorii îşi pot anticipa reacţiile şi nu o dată se înţeleg numai din priviri.

„Am crescut împreună, ne-am petrecut tot timpul împreună şi de aceea îl cunosc foarte bine şi el mă cunoaşte la fel de bine”, spune Alexander Pokidov, agent OMON.

Trupele speciale de gemeni au participat deja la câteva operaţiuni încheiate cu succes. Gloria le este însă umbrită de acuzaţiile aduse de activiştii pentru drepturile omului, care îi învinuiesc pe militari de abuz şi de folosirea excesivă a forţei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri