Ofensiva se intensifică în estul Ucrainei. Nouă oameni au murit în urma unui bombardament lângă Lugansk

Data publicării:
harta ucraina rusia 7 aprilie

Forţele guvernamentale duc lupte pe viaţă şi pe moarte cu separatiştii proruşi în regiunile Doneţk şi Lugansk. Un sat a fost distrus de două atacuri aeriene. Bombele au distrus mai multe case, sediul poliţiei şi alte instituţii publice. Imagini filmate de amatori arată scene şocante: oameni care fug, cadavre în mijlocul străzii şi clădiri în flăcări.

Rebelii spun că autorităţile ucrainene comit crime împotriva propriului popor.

De cealaltă parte, Kievul susţine că localitatea a fost distrusă de rebeli. Dacă luptele s-au reluat odată cu încetarea armistiţiului, diplomaţii fac eforturi pentru a pune capăt crizei din estul Ucrainei.

În timpul unei reuniuni la Berlin, miniştrii de Externe din Ucraina, Rusia, Germania şi Franţa au cerut organizarea unei întâlniri până pe 5 iulie.

„Acum încercăm să ajungem la un acord bilateral de încetare a focului. Acesta este motivul pentru care dorim o întâlnire a grupului de contact, care nu a reuşit să se mai întâlneacă în ultima perioadă”, a declarat Pavlo Klimkin, ministrul ucrainean de Externe.

Cei patru diplomaţi au convenit, de asemenea, că posturile vamale de la frontiera cu Rusia trebuie să revină sub controlul Kievului. Grupul de contact este format din Rusia, Ucraina şi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri