Oficial ungar: Rusia are o politică expansionistă, dar nu agresivă

Data publicării:
Vladimir Putin Visits Hungary
Vladimir Putin și Viktor Orban. Getty Images)

Rusia are o politică expansionistă în Europa de Est, însă este posibil ca acest lucru să nu ajungă la tentative de destabilizare a ţărilor din regiune, a declarat joi şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Janos Lazar, potrivit News.ro.

Vladimir Putin Visits Hungary
FOTO: Președintele rus, Vladimir Putin, și premierul ungar, Viktor Orban / Gulliver/Getty Images

„Politica rusă este expansionistă, nu agresivă”, a spus Lazar.

Întrebat dacă Rusia încearcă să destabilizeze regiunea, el a răspuns: „Este greu de spus. Este o mare competiţie între America şi Rusia pentru a destabiliza unele ţări. Ungaria trebuie să îşi păstreze stabilitatea şi suveranitatea în faţa ambelor (ţări – n.r.), notând că Ungaria este membru NATO şi trebuie să fie întotdeauna un aliat prietenos al Americii”, a adăugat el.

Guvernul de dreapta al lui Orban, care a semnat un acord pentru o centrală nucleară cu Rusia, în urmă cu trei ani, a încheiat un acord cu Gazprom pentru a conecta ţara la conducta Turkish Stream până la sfârşitul lui 2019.

Într-un discurs rostit joi, la Varşovia, Trump a îndemnat Rusia să pună capăt activităţilor destabilizatoare în Ucraina şi să nu mai susţină „regimuri ostile”, referindu-se la Siria şi Iran.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri