Oficialii germani spulberă speranţele firmelor privind o redeschidere rapidă a economiei

Data publicării:
Drapelul Germaniei flutură în fața unei clădiri oficiale.
Oficialii germani spulberă speranţele firmelor privind o redeschidere rapidă a economiei. Foto: GettyImages

Ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, a spulberat marţi speranţele firmelor cu privire la o redeschidere rapidă a economiei, declarând că autorităţile nu ar trebui să se grăbească să relaxeze restricţiile, deoarece acest lucru riscă să declanşeze un nou val de infecţii, transmite Reuters, citată de Agerpres.

„Afacerile nu pot înflori dacă vom avea cel de-al treilea val de infecţii”, a spus Peter Altmaier, pentru un post de televiziune, înaintea unei întâlniri virtuale cu reprezentanţii a 40 de asociaţii industriale.

Peter Altmaier a subliniat că este conştient de faptul că foarte multe firme sunt disperate pentru o perspectivă privind momentul când va înceta actuala carantină, dar a adăugat că Germania a decis să fie prudentă de teama noilor tulpini de coronavirus.

Altmaier a mai spus jurnaliştilor că, în zilele următoare, va lucra îndeaproape cu asociaţiile din mediul de afaceri, cu privire la o propunere destinată stabilirii acelor sectoare care vor avea permisiunea de a redeschide şi în ce condiţii. Propunerile ar urma să fie prezentate înaintea următoarei reuniuni a cancelarului Angela Merkel cu premierii celor 16 landuri, reuniune la care este aşteptată şi o decizie referitoare la modul în care se va proceda cu actuala carantină, care a fost prelungită până la data de 7 martie.

Merkel şi premierii landurilor au convenit să înăsprească pragul pentru redeschiderea graduală a economiei

De asemenea, ministrul Economiei a afirmat că ar trebui să li se permită marilor companii să aplice pentru obţinerea de granturi de urgenţă din cauza coronavirusului, adăugând că guvernul a decis să majoreze un prag care excludea firmele cu vânzări anuale de peste 750.000 de euro.

Săptămâna trecută, Angela Merkel şi premierii celor 16 landuri au convenit că saloanele de frizerie şi coafură ar trebui să poată fi redeschise începând din 1 martie, în timp ce alte servicii şi retailerii trebuie să aştepte cel puţin până pe 7 martie. Uzinele, birourile şi supermarketurile au rămas deschise în timpul carantinei. De asemenea, Merkel şi premierii landurilor au convenit să înăsprească pragul pentru redeschiderea graduală a economiei, având drept obiectiv o rată a infecţiilor mai mică de 35 de noi cazuri la 100.000 de persoane timp de şapte zile, în scădere faţă de 50 de noi cazuri anterior.

Numărul de noi infecţii zilnice în Germania a scăzut în ultimele săptămâni, ajungând marţi la 3.856, iar rata naţională de incidenţă este de 59 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri