Sari la conținut

Olanda a interzis aterizarea avionului ministrului turc de externe

Guvernul olandez a decis să interzică aterizarea avionului ministrului turc de externe Mevlut Cavusoglu, care a atras atenția că se va deplasa sâmbătă în Olanda pentru a participa la un miting de susținere a schimbărilor constituționale pentru întărirea puterilor prezidențiale în Turcia, transmite AFP.

cavusoglu ministrul turc de externe

"Autoritățile turce au amenințat public cu sancțiuni. Acest lucru face imposibilă căutarea unei soluții rezonabile", a precizat guvernul într-un comunicat citat de Agerpres.

"De aceea, Olanda a transmis că retrage drepturile de aterizare" pentru avionul ministrului turc, se mai menționează în comunicat.

Anterior, într-un interviu pentru postul de televiziune CNN Turk, șeful diplomației turce a spus că își menține intenția de a merge în Olanda sâmbătă pentru un miting în favoarea unui vot favorabil la referendumul din Turcia privind extinderea puterilor președintelui Recep Tayyip Erdogan, în ciuda opoziției exprimate de guvernul olandez.

"Mă voi duce la Amsterdam astăzi (sâmbătă). Vom impune sancțiuni dure Olandei" dacă această vizită este împiedicată, a afirmat el.

Ca urmare a acestui fapt, Turcia l-a convocat sâmbătă la Ministerul de Externe pe însărcinatul cu afaceri olandez la Ankara pentru a protesta împotriva deciziei autorităților olandeze.