Olanda, măsuri suplimentare pentru români. Teste COVID la aeroport și controale pentru a verifica respectarea carantinei obligatorii

Data actualizării: Data publicării:
schiphol amsterdam

Ministerul Afacerilor Externe anunță că Olanda adoptă măsuri suplimentare pentru românii care vor să intre Regatul Țărilor de Jos. Regulile sunt valabile pentru toate persoanele care vin din România, indiferent de cetățenie. MAE reamintește că, în conformitate cu informațiile comunicate public de autoritățile olandeze, România continuă să fie inclusă în zona portocalie (zonă de risc ridicat), pentru care se recomandă evitarea călătoriilor cu excepția celor strict necesare.

Autoritățile olandeze continuă să recomande ferm autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile persoanelor care se deplasează/revin din state incluse în zona portocalie, așadar inclusiv cetățenilor care se deplasează din România.

Ca măsură suplimentară, autoritățile olandeze au anunțat colectarea datelor de contact ale persoanelor care vin din zonele de risc. De asemenea, autoritățile olandeze vor efectua controale pentru a verifica respectarea măsurii de autoizolare.

Având în vedere apropierea reînceperii cursurilor pre-universitare și universitare, tinerilor și studenților care vin/revin în Olanda din zone de risc li se recomandă în mod special respectarea tuturor măsurilor de protecție, inclusiv autoizolarea.

Suplimentar față de măsurile anterioare, pe aeroportul Schiphol (Amsterdam) va fi operaționalizat un centru de testare pentru infecția cu SARS-CoV-2. Toți cetățenii care revin din zonele de risc vor putea fi testați, în mod gratuit, indiferent dacă prezintă sau nu simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2.

Indiferent de rezultatul testării sau de efectuarea acesteia, rămâne valabilă recomandarea fermă privind autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Măsuri similare vor fi implementate și pe aeroporturile din Eindhoven și Rotterdam.

Informații suplimentare cu privire la noile condiții de intrare în Regatul Țărilor de Jos și măsurile adoptate în contextul pandemiei de COVID-19 sunt disponibile la următoarele adrese (limba engleză și neerlandeză):
1. https://www.government.nl/latest/news/2020/08/06/regaining-control-over-coronavirus-with-local-measures;
2. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19;
3. https://www.netherlandsandyou.nl/travel-and-residence/visas-for-the-netherlands/qas-travel-restrictions-for-the-netherlands.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga, 0031 70 354 15 80 / 0031 70 322 86 12 / 0031 70 331 99 80, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Haga, 0031 651 596 107.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://www.mae.ro/node/51932, https://haga.mae.ro/ și http://www.mae.ro/.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri