Olanda, o nouă etapă de relaxări. Masca nu mai este obligatorie dacă se poate respecta distanțarea socială. Când intră în vigoare

Data publicării:
cladiri si canal pentru plimbari de agrement in olanda
Olanda reintroduce restricţii FOTO: Getty Images

Premierul olandez Mark Rutte a anunţat vineri o nouă etapă de relaxări a restricţiilor împotriva COVID-19 în Ţările de Jos. Portul măştii va rămâne obligatoriu doar în mijloace publice de transport, în colegii şi licee. Relaxările vot intra în vigoare pe 26 iunie.

Portul măştii nu va mai fi obligatoriu oriunde se poate respecta distanţarea socială. Guvernul olandez consideră că nu este cazul în transportul public, în colegii şi licee.

De asemenea, discotecile şi cluburile de noapte îşi vor putea redeschide uşile pentru clienţii testaţi negativ în prealabil, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Cafenelele şi restaurantele vor avea permisiunea începând cu 26 iunie de a difuza meciurile campionatului european de fotbal pe ecrane mari, în interior şi în aer liber, cu condiţia ca între clienţi să se păstreze o distanţă de 1,5 metri.

"Ţările de Jos fac un mare pas" spre viaţa fără restricţii, a declarat premierul Rutte.

Guvernul va evalua "la jumătatea lunii august" posibilitatea unor noi relaxări, cum ar fi renunțarea la distanţare socială.

De la 5 iunie, restaurantele au putut să primească din nou clienţi în interior.

Anterior, guvernul olandez a pus capăt lockdown-ului şi a permis restaurantelor şi cafenelelor să primească clienţi pe terasă.

De la începutul crizei sanitare, Olanda, cu o populaţie de aproximativ 17 milioane de locuitori, a înregistrat mai mult de un milion şi jumătate de cazuri de COVID-19 şi peste 17.700 de decese.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri