Om de afaceri elen: Dezastrul din Grecia e un nou „Colectiv”. Apelul său către autoritățile din România

Data actualizării: Data publicării:
urmari incendiu grecai

Apelul unui om de afaceri grec pentru români: luați aminte la ce se întâmplă în Grecia din cauza corupției și nepăsării! Ilias Papageorgiadis a văzut şi urmările incendiului din clubul Colectiv şi atrage atenţia că şi autorităţile din România trebuie să se pregătească mai bine pentru a reacţiona la catastrofe.

Ilias Papageorgiadis: Nu e prima dată. S-a întâmplat în trecut. Natura, când o lovim, se răzbună. Acolo e o zonă unde a fost pădure, noi acolo am defrișat, cu mafii locale, au construit case 99% ilegale, cu străduțe înguste, totul fără nicio protecție, nicio gândire despre viitor. De foarte multe ori lumea se gândește: lasă că merge și așa.

Reporter: Credeți în ipoteza că ar fi o mână criminală?

Ilias Papageorgiadis: Așa zice indirect guvernul. De obicei, în Atena, au fost incendii puse ca să defrișăm zona și să construim după. Problema de bază e că vom avea peste 100 de oameni morți. Un foc uriaș, presa spunea că e o problemă, guvernul spunea că nu e nicio problemă, e propagandă împotriva noastră. Dacă nu ar fi oameni independenți cu bărcile lor, am fi avut peste 500 morți. E un nou Colectiv, într-o măsură mai largă, pe o zonă construită ilegal, din păcate. Să nu uităm că acolo e o zonă de pădure. Noi în România, când facem prostii, de multe ori le facem și nu ne pasă, spunem că merge și așa. Focul, incendiul nu face excepții și cei responsabili plătesc. Problema e că plătesc și cei care nu sunt responsabili.

Am mulți prieteni și am un prieten care așteptam azi să aflăm dacă este în viață sau nu.

În România a fost Colectiv, sper că s-a învățat ceva. Mie mi se pare că nu. Acum, ce se întâmplă în Grecia ar fi bine să fie o lecție pentru România. Spre exemplu, dacă vom avea un cutremur în București, suntem total nepregătiți, va fi haos. Trebuie să facem niște pași spre organizare, să nu fim surprinși cum a fost guvernul grec.

Citiți și: Cum se poate ca un copil de 13 ani să se arunce de la 30 metri înălțime ca să se salveze? Revolta unui medic din Grecia

Autoritățile din Grecia, criticate. Presa scrie că nu a existat un plan de evacuare

De ce au murit atâția oameni în incendiile din Grecia de anul acesta. Explicația unui profesor român stabilit în Grecia

VIDEO. Cum se vede din avion dezastrul „de proporții biblice” din Grecia. Stațiunea Mati, rasă de pe fața pământului

Doliu național în Grecia. Mărturii cutremurătoare ale supraviețuitorilor: Nevasta mea cred că a ars aici

Imaginile tragediei din Grecia: Trupuri carbonizate, găsite îmbrățișate la câteva zeci de metri de mare

Mărturii ale românilor din Atena: „Totul s-a ars într-un sfert de oră. Oamenii n-au avut timp să fugă”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri