Omagiu pentru cei trei poliţişti ucişi în atentatele de la Paris. Aceștia au primit, postum, Legiunea de Onoare

Data publicării:
ceremonie paris

Rând pe rând, sicriele cu trupurile neînsufleţite ale celor trei poliţişti ucişi în atentatele teroriste de săptămâna trecută de la Paris au fost aduse în curtea sediului central al poliţiei din capitala franceză. Au fost purtate pe umeri de colegii lor şi depuse în faţa rudelor şi prietenilor îndoliaţi.

Ceremonia s-a desfăşurat sub patronajul preşedintelui Fracois Hollande. I-au fost alături premierul Manuel Valls şi ministrul de interne Bernard Cazneuve. În tăcere, şeful statului francez a făcut un tur de onoare al detaşamentelor de poliţie aflate în curtea Prefecturii Parisului. Apoi, Francois Hollande şi Manuel Valls au discutat cu rudele celor trei poliţişti asasinaţi în atentatele de la revista Charlie Hebdo şi cartierul Montrouge.

Ne-am adunat pentru a aduce un omagiu Clarissei Jean Phillipe, lui Ahmed Merabet şi lui Franck Brinsolaro căzuţi miercuri şi joi sub gloanţele teroriştilor. Această femeie, aceşti bărbaţi au fost poliţişti. Împărtăşeau aceeaşi misiune, aceea de a-şi proteja concetăţenii. Aveau acelaşi ideal, acela de a sluji republica. Ei au murit la facându-şi datoria cu curaj, cu vitejie, cu demnitate. Au murit poliţişti. Pe voi, familie, apropiaţi, vă asigur că întreaga Franţă împărtăşeşte durerea voastră”, a spus Francois Hollande, preşedintele Franţei.

În semn de respect şi recunoştinţă, cei trei poliţişti executaţi de terorişti au primit Legiunea de Onoare. În dreptul fiecărui sicriu, şeful statului a păstrat un moment de reculegere.

Clarissa Jean Phillipe, Ahmed Merabet şi Franck Brinsolaro au fost ucişi în atentatele teroriste de săptămâna trecută de la Paris. Doi dintre ei au murit în timpul masacrului pus la cale de fraţii Kouachi, la sediul publicaţiei Charlie Hebdo. Un al treilea agent, o femeie, a fost împuşcată a doua zi, în plină stradă, într-un alt atac, comis de Amedy Coulibaly, aflat în legătură cu fraţii Kouschi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri