Omagiu pentru victimele de la Vincennes. Premierul Manuel Valls s-a alăturat sutelor de oameni

Data publicării:
charlie-hebdo-terrorism-kosher-grocery-1

Premierul Manuel Valls s-a alăturat sutelor de oameni veniţi în faţa magazinului din Vincennes pentru a le aduce un omagiu celor patru oameni ucişi vineri. Între timp, identităţile acestora au fost dezvăluite de autorităţile franceze. Este vorba de patru bărbaţi evrei, care au fost omorâţi înainte de intervenţia forţelor de ordine. 

Antisemitismul este o abjecţie şi nu are niciun loc în cadrul Republicii. El trebuie combătut fără încetare, iar în această luptă vom fi hotărâţi pentru că antisemitismul este o formă abjectă de ură care a apărut deja în istorie”, a spus Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne.

În timpul zilei sute de buchete de flori au fost depuse la locul tragediei. Atmosfera rămâne totuşi apăsătoare în Vincennes, cartierul aflat sub asediu după atacul de la magazinul evreiesc, acolo unde Amedi Culibaly a ţinut ostatici 19 oameni şi a ucis patru dintre ei. Oamenii din cartier care i-au cunoscut pe cei ucişi au depus flori şi au aprins lumânări în faţa magazinului.

Magazinul în care a avut loc atacul este închis şi înconjurat de forţele de ordine. Pe vitrinele acestuia se pot vedea urmele de gloanţe după confruntarea de vineri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri