OMS avertizează Belarus: Există „dovezi ale creşterii rapide a numărului de cazuri”

Data publicării:
Employees wearing face shields and masks work at a cash register in a shopping mall of Minsk on April 11, 2020 during the COVID-19 outbreak, caused by the spread of the novel coronavirus., Image: 513630425, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Sergei GAPON / AFP / Profimedia
Foto: Profimedia

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat Belarusul că epidemia COVID-19 se confruntă cu o „creştere rapidă” a numărului de cazuri pe teritoriul său, semn al eşecului abordării flexibile de combatere a răspândirea virusului de către autorităţi, informează Agerpres.

Există „dovezi ale creşterii rapide a numărului de cazuri” în Belarus, a declarat Patrick O'Connor din partea biroului european al OMS, aflat într-o misiune în Belarus, o ţară cu 9.5 milioane de locuitori, unul din puţinele state europene unde nu au fost impuse măsuri de izolare a populaţiei.

„Numărul cazurilor se dublează aproape la fiecare două sau trei zile, ceea ce indică începutul transmiterii în comunitate”, a afirmat oficialul OMS în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Minsk, avertizând că situaţia „impune noi măsuri”.

Sâmbătă, autorităţile sanitare din Belarus au anunţat că s-au înregistrat 23 de decese şi 2.226 de cazuri de contaminare, dintre care 301 în rândul infirmierilor.

OMS recomandă aşadar „măsuri de izolare”, precum şi amânarea adunărilor publice şi a evenimentelor sportive.

Belarusul s-a remarcat prin menţinerea desfăşurării meciurilor de fotbal, iar preşedintele ţării, Alexander Lukaşenko, şi-a anunţat intenţia de a pune pe primul plan economia, afirmând că ţara nu îşi permite să intre în carantină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri