Omul care l-a înfruntat în ring pe Muhammad Ali, „pierdut” în Balcani. Nimeni nu a știut nimic de el zeci de ani

Data actualizării: Data publicării:
rudi1

Un fost campion olandez la box trăieşte de zeci de ani în munţi, în Bulgaria, alături de soţia lui şi de câinii fără stăpân pe care îi salvează. Ani buni, nimeni n-a ştiut în Olanda că Rudi Lubbers, omul care l-a înfruntat în ring pe Muhammad Ali, trăieşte într-o rulotă bătută de vânt şi ploi în Balcani. Abia când soţia lui Rudi a ajuns la spital, milioane de olandezi au aflat veşti despre eroul unor generaţii întregi.

Acela a fost meciul vieţii pentru olandezul Rudi Lubbers. Muhammad Ali a câştigat partida după ce olandezul a pierdut la puncte în 12 runde. Rudi îşi aminteşte acele momente de parcă ar fi fost ieri...

Rudi Lubbers, campion olandez la box: Până la urmă, Ali trebuie să fie fericit că l-am lovit. După meci, Ali mi-a spus: Rudi, unde eşti? Rudi, vino aici, stai cu mine! Aici e locul tău! Tu ai fost singurul alb de la care am avut ceva de învăţat.

Momentele de glorie au trecut. Acum, Rudi are 73 de ani şi de mulţi ani trăieşte împreună cu soţia sa, Ria, departe de zgomotul oraşelor. Ei doi, plus zeci de câini abandonaţi de bulgari, dar salvaţi de ei.

Rudi Lubbers: În Bulgaria este imposibil să trăieşti într-o casă cu atâţia câini. Dacă ai trei sau patru, poate, dar acum eu am 16 câini cu pui.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Gloria Olandei a dispărut discret din Ţara Lalelelor. Nici măcar fiul lui Rudi nu mai ştia nimic de tatăl său. Apoi, brusc, la sfârşitul lunii trecute, şi el şi milioane de olandezi au aflat în ce sărăcie trăieşte fostul boxer.

Impresionaţi de faptul că Rudi nu are niciun venit, iar soţia lui, Ria, are nevoie de un tratament de durată, mai mulți olandezi s-au mobilizat și au donat aproape 13 mii de euro. Apoi, Rudi a primit sprijin şi pentru câinii lui. Ei sunt acum într-un adăpost privat, în timp ce fostul boxer stă alături de Ria la spital.

muhammad ali getty
Muhammad Ali - Foto GettyImages

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri