Operațiune antiteroristă la Bruxelles 

Data publicării:
politie armata belgia bruxelles 1GettyImages-498445538

ACTUALIZARE 18:00 Înaintea începerii perchezițiilor, locatarii unei clădiri au fost evacuați, iar edificiul — un complex de apartamente care are un magazin la parter — a fost izolat de către poliție, iar experți criminaliști au fost văzuți intrând în clădire. Poliția a anunțat că în zonă au fost amplasați și trăgători de elită, relatează Agerpres

Vineri, poliția a arestat doi suspecți despre care se crede că au fost implicați în atentatele de la Paris și Bruxelles și și-a continuat operațiunile de căutare a unor militanți care au luptat alături de lideri ai grupării teroriste Stat Islamic în Siria sau care au primit ordine de la aceștia.  


O operaţiune antiteroristă de amploare a fost declanșată sâmbătă după-amiază la Bruxelles, într-o suburbie. Zeci de membri ai trupelor speciale au percheziționat un cartier locuit de musulmani.

Potrivit presei, locatarii din mai multe case au fost evacuaţi, iar la locul operaţiunii au fost trimișo genişti şi lunetişti plus echipaje ale ambulanţei.

Acţiunea poliţiştilor belgieni are loc la câteva ore de la o altă operţiune în urma căreia au fost arestaţi cinci suspecţi de terorism, printre care şi un apropiat al teroristului Salah Abdeslam, bănuit că ar fi complicele celui care a pus bombe la metroul din Bruxelles.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri