Opt morţi în incendiul de pe feribotul din Marea Ionică

Data publicării:
vas grecesc scufundat Mediafax Foto-FILIPPO MONTEFORTE

FOTO: AFP/MEDIAFAX

Aproape 50 de oameni au ajuns în portul italian Bari, la bordul unui vapor cargo. Ei au fost recuperaţi dintr-o barcă de salvare cu care au fugit de pe feribotul în flăcări.

De altfel, unul dintre pasagerii norocoşi a descris haosul şi lipsa de organizare de la bordul navei în flăcări: „Bărcile de salvare nu au funcţionat. Am reuşit să folosim doar una, foarte multă lume stătea îngrămădită pe punte. Cred că echipajul nu era pregătit pentru o acţiune de salvare. Foarte mulţi oameni au căzut în apă din cauza întunericului, lucru care a făcut imposibilă recuperarea pentru că era întuneric şi mai ales mult fum. Din ce ştiu eu în barca în care am urcat erau 41 de persoane”.

Cei mai mulţi dintre oamenii salvaţi au coborât de pe nava cargo pe picioarele lor, dar, alţii au fost scoşi pe targă şi urcaţi în ambulanţe.

Şeful operaţiunilor de salvare ne-a informat că ei sunt în stare bună de sănătate, dar desigur trebuie să-i consultăm pe toţi pentru a putea decide dacă au nevoie să fie spitalizaţi sau doar îngrijiţi în centrul pe care l-am înfiinţat aici”, a declarat amiralul Giovanni de Tullio.

Niciuna dintre persoanele recuperate nu punea probleme serioase de sănătate, doar că unele erau înspăimântate sau au avut atacuri de panică”, a explicat medicul Elio Catano.

Flăcările au izbucnit pe puntea pentru mașini a feribotului Norman Atlantic şi s-au extins rapid pe întreaga navă. Vasul plecase cu 478 de oameni la bord din portul grecesc Patras şi se îndrepta către Ancona, în Italia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri