Orban vrea să modifice Constituţia pentru a scăpa de cota de migranți

Data publicării:
Viktor Orban Visits CSU Gathering
Foto: Guliver/Getty Images

Fidesz, partidul aflat la putere în Ungaria, doreşte modificarea Constituţiei pentru a se asigura că UE nu poate impune ţării o cotă obligatorie de migranţi, conform agenţiei de stat MTI.

Viktor Orban Visits CSU Gathering
Viktor Orban / FOTO: Getty Images

Ungaria şi alte ţări foste comuniste din estul Europei se opun eforturilor UE de a convinge statele membre să împartă povara migranţilor care caută azil în blocul european.

Amendamentul constituţional a fost depus de prim-ministrul Viktor Orban în parlament în 2016, dar nu a obţinut destule voturi după ce partidul de opoziţie Jobbik s-a opus.

Dar la alegerile de pe 8 aprilie, partidul lui Orban a câstigat pentru a treia oară la rând şi a obţinut două treimi din locurile parlamentare, având astfel puterea de a schimba Constituţia.

Mate Kocsis, parlamentarul Fidesz care a comunicat decizia agenţiei de ştiri MTI, a declarat că partidul doreşte ca parlamentul să discute şi despre un proiect de lege denumit „Stop Soros”, care ar face legile privind ONG-urile mai stricte, vizând astfel şi organizaţiile lui George Soros.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri