Până la 20 de morți după ce un avion de colecţie s-a prăbuşit în Elveţia

Data publicării:
avion
Foto: Twitter

Prăbuşirea unui avion militar de colecţie, sâmbătă după-amiază, în estul Elveţiei ar putea să se fi soldat cu până la 20 de morţi, a informat presa elveţiană, transmite duminică AFP, citată de Agerpres.

avion
Foto: Twitter



Avionul, un Junker JU52 HB-HOT construit în 1939 în Germania, aparţinea companiei JU-Air, fondată în 1982.

Aparatul de zbor, care poate transporta 17 pasageri şi trei membri ai echipajului, s-a lovit de versantul vestic al muntelui Piz Segnas, la o altitudine de 2.540 de metri, în cantonul Grisons (est).

Potrivit cotidianului elveţian de limbă germană Blick, avionul era plin pentru acest zbor, ceea ce sporeşte probabilitatea ca accidentul să se fi soldat cu 20 de victime.

La aproape 24 de ore după accident, poliţia cantonului Grisons nu a putut oferi un bilanţ al tragediei. Ea a spus că cinci elicoptere participă la operaţiunile de căutare şi salvare şi că spaţiul aerian în zona catastrofei a fost închis până duminică seară.

Compania JU-Air a precizat că deţine patru aparate Junker datând din 1939 şi că a transportat peste 14.000 de pasageri în anul 2014. Piloţii companiei sunt foşti militari şi piloţi profesionişti, toţi voluntari.

Un alt accident de avion s-a produs sâmbătă în centrul Elveţiei. Patru persoane membre ale aceleiaşi familii, printre care şi doi copii, au murit sâmbătă dimineaţă după ce avionul de mici dimensiuni în care se aflau s-a prăbuşit într-o pădure, provocând un incendiu care a distrus complet avionul. Avionul s-a prăbuşit într-o zonă inaccesibilă în trecătoarea montană Rengg, din cantonul Nidwalden. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri