PANAMA PAPERS, pe înțelesul unui copil de cinci ani

Data publicării:
pusculita

 

DanGliesack a simplificat întreaga poveste, astfel încât aceasta să poată fi înţeleasă mai ușor, scrie Business Insider. Iată explicația sa:

„Atunci când primești 25 de cenți, îi pui în pușculiță. Pușculița e pe raftul de sus al dulapului. Mama ta știe asta și, din când în când, o mai verifică, astfel încât știe când pui bani în ea sau cand cheltuiești din ei. Într-o bună zi, poate decizi că nu mai vrei ca mama ta să se uite în pușculiță și să știe câți bani ani. Așa ca te duci la Johnny acasă cu o altă pușculiță, pe care urmează să o ții în camera lui. Îți scrii numele pe ea și o pui în dulapul lui. Mama lui Johnny este mereu foarte ocupată și nu are timp să-i verifice pușculița. Așa că o poți ține acolo pe a ta și totul va rămâne secret. Acum, toți copiii din cartier cred că asta e o idee bună și toți se duc cu alte pușculițe acasă la Johnny. Dulapul lui Johnny este, prin urmare, plin de pușculițele tuturor din cartier. Într-o zi, mama lui Johnny vine acasă și vede toate pușculițele. Se supără foarte tare și îi sună pe toți părinții pentru a-i informa în legătură cu cele întâmplate”.

Și explicația nu se oprește aici. Nu toată lumea și-a ascuns pușculița acasă la Johnny pentru că ar fi avut intenții rele: în timp de fratele cel mare al lui Eric îi fura acestuia banii de acasă și îi ascundea în pușculița din dulapul lui Johnny, Timmy voia doar să economisească bani pentru ziua mamei, fără ca aceasta să știe, iar Sammy doar se distra, spune DanGliesack.

„În lumea reală, mulți oameni importanți au fost prinși ascuzându-și pușculițele în casa lui Johnny din Panama. Astăzi, mamele lor au aflat. Foarte curând, vom ști care din ei au făcut-o cu intenții rele și care au fost bine intenționați. Dar aproape toată lumea a dat de belea, pentru că este împotriva regulilor să ai secrete, indiferent de motive”, conchide DanGliesack.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri