Sari la conținut
News Alert

Papa Francisc avertizează despre pericolul care amenință Europa

Papa Francisc a pronunţat un important discurs despre Europa, cerând Uniunii Europene să „regăsească sensul de a fi o comunitate unică”, dacă vrea să stabilească un viitor prosper şi egal pentru toţi, informează AFP, citată de News.ro.

papa

Foto: Guliver/GettyImages

Suveranul Pontif s-a exprimat la încheierea unei conferinţe de două zile de la Vatincan, la care au asistat şi preşedintele Parlamentului european Antonio Tajani, dar şi vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Deşi nu a făcut nicio referire la situaţia din Catalonia, Papa Francisc a vorbit despre solidaritate, eforturi comune şi sacrificii.

„O Uniune Europeană care, în criza cu care se confruntă, eşuează în a găsi sensul de a fi o comunitate unică ce susţine şi ajută membrii săi - şi care nu este decât o adunare de mici grupuri de interese - nu ar rata doar una dintre cele mai mari provocări ale istoriei sale, dar şi o mare oportunitate pentru propriul viitor, a declarat Papa.

În discursul său, Papa a avertizat despre pericolele care apar în Europa: Grupările extremiste şi populiste găsesc un teren fertil în numeroase ţări, a spus Suveranul Pontif.

La rândul său, preşedintele Parlamentului european a evocat un risc de revenire la intoleranţă şi xenofobie.

Sursa: News.ro

Pe aceeași temă