Papa Francisc: „Raiul nu este un loc de basm și nici o grădină fermecată”

Data publicării:
papa francisc, ingandurat
Papa Francisc Foto: Gulliver/Getty Images

Papa Francisc s-a distanțat de imaginea Raiului ca „un loc de basm”, spunând că este „îmbrățișarea Domnului”, în timpul audienței generale de miercuri din Piața Sf. Petru, relatează Agerpres.

papa francisc
Foto: Gulliver/Getty Images

„Raiul nu este un loc de basm și nici o grădină fermecată. Raiul este îmbrățișarea lui Dumnezeu. Iubirea infinită în care intrăm grație lui Hristos care a murit pe Cruce pentru noi”, a spus Papa Francisc în timpul audienței generale în care a reluat tema speranței creștine.

Potrivit Sfântului părinte, în ceasul morții, chiar dacă nimeni nu își amintește de noi, „Iisus Hristos ne vine alături pentru a ne duce în cel mai frumos loc care există”.

„Vrea să ne ducă acolo cu tot ceea ce am realizat, puțin sau bun, în viața noastră”, a adăugat suveranul pontif. Papa Francisc a asigurat că, dacă avem credință, „nu ne mai este frică de moarte și putem părăsi această lume în liniște și încredere”.

Papa a citat exemplul tâlharului crucificat alături de Iisus care „ne amintește adevărata noastră condiție în fața lui Dumnezeu: că suntem fiii lui și că vine să ne întâlnească având pentru noi compasiune”.

„Nu există om, rău sau bun în viața lui, căruia Domnul să nu-i dea iertare, dacă se pocăiește. În fața lui Dumnezeu ne prezentăm toți, cu mâinile goale, dar sperând să primim milostivirea Lui”, a încheiat papa.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri