Papa Francisc împlineşte trei ani de pontificat 

Data publicării:
papa francisc GettyImages-505390274

Este primul papă latino-american din istorie. Primul papă iezuit şi primul papă din afara Europei din ultimii 1270 de ani. A devenit suveran pontif tot în urma unei premiere în epoca modernă: „demisia” lui Benedict al 16-lea, la începutul anului 2013. A adus un suflu nou în biserica catolică şi în cei trei ani de pontificat, Papa Francisc devenind una dintre cele mai îndrăgite personalităţi din lume.

Indiferent de religie, oamenii sunt fascinaţi de stilul său simplu de viaţă, de reformele pe care le promite în sânul Bisericii Catolice şi de declaraţiile sale fără ocolişuri.

De o modestie remarcabilă, a ales să stea la Vatican într-un apartament pentru musafiri, şi nu în luxoasa reşedinţă papală.

De când a fost ales, a militat pentru nevoiaşi şi pentru cei afectaţi de conflicte. A făcut apel la înţelegere şi cooperare între state pentru oprirea războaielor, a extremismului şi a fundamentalismului.

Papa Francisc a spus despre homosexuali că nu sunt „păcătoşii lumii” şi a făcut apel la iertarea femeilor care au făcut avorturi şi a promis că va simplifica procedurile de divorţ.

La trei ani de Pontificat, Papa Francisc le-a transmis credincioşilor un singur mesaj : „Rugaţi-vă pentru mine!” - un mesaj postat de suveranul Pontif pe contul său de Twitter în această dimineaţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri