Paris | VIDEO. Peste 100 de rețineri după incidentele violente din timpul noilor proteste ale vestelor galbene

Data publicării:
veste

Centrul Parisului s-a transformat din nou în teren de luptă între forţele de ordine şi vestele galbene. E a-23-a săptămână de proteste, faţă de politicile guvernului.

Manifestanţii au incendiat maşini, motociclete şi pubele şi au vandalizat magazine. Nici poliţiştii nu au scăpat de furia lor. Au fost atacaţi cu pietre şi sticle.

În încercarea de a dispersa mulţimea, forţele de ordine au împrăştiat gaze lacrimogene. Poliţiştii au reţinut peste 100 de persoane. Nu mai puţin de 11 mii de forţe de ordine au fost mobilizate în capitala Franţei pentru manifestaţia vestelor galbene.

Bilanţul celor 6 luni de proteste: peste 4.000 de oameni, manifestanţi şi poliţişti au fost răniţi, iar pagubele materiale sunt estimate la peste 200 de milioane de euro.

Mişcarea de nemulţumire a început în noiembrie anul trecut, din cauza majorării preţului carburanţilor. Guvernul a renunţat între timp la taxa respectivă, dar valul de nemulțumire s-a propagat şi vizează acum politicile executivului şi ale preşedintelui francez.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri