Parlamentar ucrainean rănit în urma unei posibile tentative de asasinat

Data publicării:
Two-injured-including-MP-after-bomb-goes-on-in-Kiev

Un bărbat a murit iar trei oameni au fost răniți, printre care și un parlamentar ucrainean, în urma în urma unei explozii care a avut loc în Kiev. Oficialii afirmă că incidentul ar putea fi o tentativă de asasinat, relatează News.ro.

Explozia s-a produs în momentul în care parlamentarul şi câteva alte persoane plecau de la sediul unei televiziuni. Bărbatul care a murit era gardă de corp a parlamentarului Igor Mosyciuk, reprezentant al Partidului Radical.

Primele rezultate ale investigaţiilor indică faptul că un dispozitiv exploziv a fost plasat pe o motocicletă situată în imediata apropiere.

Consilierul ministrului de Interne Anton Heraşcenko a prezentat explozia drept „un atac terorist”. Atacul nu a fost revendicat.

Igor Mosyciuk este internat în prezent într-un spital din Kiev, iar potrivit liderului partidului din care face parte, a fost grav rănit, dar va supravieţui. Conform aceleiaşi surse, Mosyciuk a fost atacat din cauza activităţilor sale politice.

Printre răniţi se află şi un analist politic ucrainean.

Partidul Radical deţine 22 de mandate în Parlament în urma alegerilor din 2014. Iniţial a fost unul dintre aliaţii politici a preşedintelui Petro Poroşenko, dar în prezent se indentifică drept o forţă de opoziţie.

În ultimii ani, Kievul a fost scena mai multor atacuri asupra politicienilor importanţi sau a jurnaliştilor.

În martie, Denis Voronenkov, un fost parlamentar rus, a fost împuşcat mortal în apropierea unui hotel din cetrul capitalei ucrainene.

În iulie 2016, un cunoscut jurnalist belarus şi critic al Kremlinului,  Pavel Sheremet a fost ucis în explozia unei maşini capcană.

Cu doi ani în urmă, Oles Buzyna, jurnalist ucrainean cunoscut pentru opţiunile sale pro-ruse, a fost împuşcat mortal la mică distanţă de blocul în care locuia.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri