Parlamentul britanic aprobă atacuri aeriene în Siria

Data publicării:
vot parlament britanic

FOTO: captură BBC News

Aprobarea a fost dată cu 397 de voturi pentru față de 223 împotrivă, ceea ce arată că numeroși deputați laburiști au votat alături de conservatorii premierului David Cameron.

Votul a avut loc după mai bine de zece ore de dezbateri aprinse. Discuția a fost inițiată de premierul conservator David Cameron, care a pledat pentru asumarea responsabilităților și ajutarea aliaților, în special a Franței, țară aflată încă sub șocul atentatelor de la Paris soldate, la 13 noiembrie, cu 130 de morți.

În 2013, parlamentul britanic a respins atacurile aeriene împotriva regimului lui Bashar al-Assad, având încă în minte operațiunile controversate din Afganistan și mai ales din Irak, din 2003, lansate de fostul premier laburist Tony Blair. 

Liderul laburist Jeremy Corbyn, deși un pacifist declarat, care se împotrivește loviturilor aeriene, a decis să nu impună un consemn de vot pentru membrii partidului, pentru a evita o frondă deschisă a laburiștilor, care i-ar fi putut știrbi autoritatea de șef de partid. 

Potrivit ministrului de externe Philip Hammond, atacurile aeriene în Siria vor interveni foarte curând, poate nu chiar din această noapte, însă de mâine sunt foarte posibile. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri