Parlamentul german a aprobat acordul dintre Grecia și creditorii europeni

Data publicării:
Parlamentul Germaniei - Guliver GEttyImages-1

Wolfgang Schauble, ministrul german de Finanţe care s-a contrat puternic cu omologul său grec, a ţinut să precizeze că nu e vorba de alte noi fonduri, de alte miliarde, sau de alte măsuri, ci doar de a acorda ceva mai mult timp - cele patru luni atât de intens discutate.

Şi este posibil ca doar despre timp să fie vorba. Experţii susţin că peste aproximativ trei luni se va reveni la situaţia de acum câteva zile când nu exista un acord. Şi atunci de fapt Grecia ar putea avea nevoie de un nou ajutor financiar care să ajungă la circa 20 de miliarde de euro.

Dacă lucrurile au mers cât de cât bine la Berlin cu câţiva creştin-democraţi mai vocali împotriva prelungirii acordului, la Atena situaţia se complică pentru partidul de guvernământ Syriza, care a fost pentru prima dată contestat în stradă. Au fost manifestaţii violente azi noapte, cu cocktailuri Molotov aruncate în stradă şi încăierări cu poliţia.

Grecii se simt trădaţi de Guvern, care ar fi cedat în faţa finanţatorilor internaţionali. Aşteptările erau mari, dar situaţia se dovedeşte că era alta decât cea imaginată. E drept, erau puţine şanse ca noua putere de la Atena să obţină multe concesii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri