Parlamentul italian a aprobat uniunile între persoane de același sex

Data publicării:
Parlament Italia GettyImages-81093618

Foto: Gulliver/GettyImages

Astăzi este o zi de sărbătoare pentru mulți oameni (...) Scriem o altă pagină importantă a Italiei pe care ne-o dorim”, a scris premierul Matteo Renzi pe Facebook, bucuros că după ani de tentative eșuate s-a adoptat legea dorită de homosexuali, relatează Agerpres.

Totuși, asociațiile care-i reprezintă pe aceștia din urmă nu sunt deplin mulțumite, considerând că paharul este „pe jumătate gol”.

Premierul Renzi a susținut intens adoptarea acestei legi, riscând chiar să se vadă demis dacă ea ar fi fost respinsă. El a fost însă nevoit să facă unele concesii aliaților săi de centru-dreapta și a retras din proiectul de lege posibilitatea ca un cuplu alcătuit din persoane de același sex să adopte copiii naturali ai unuia dintre membrii acestui cuplu, precum și foarte simbolica obligație de fidelitate în cadrul cuplului.

Legea conferă cuplurilor formate din persoane de același sex drepturi egale cu cele ale cuplurilor căsătorite în privința moștenirii, locuinței, pensiei, vizitelor medicale. Ele vor putea avea de asemenea același nume de familie.

Italia rămăsese ultima dintre marile țări vest-europene care nu avea o astfel de lege, susținută de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, dar dezaprobată de Biserica Catolică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri